• Manou genomineerd voor Coiffure Award

  Manou is genomineerd voor een Coiffure Award!  Wat was dat spannend! De afgelopen maanden werkte ze keihard...

  Manou genomineerd voor Coiffure Award

  Manou is genomineerd voor een Coiffure Award! 

  Wat was dat spannend! De afgelopen maanden werkte ze keihard aan haar inzending voor de Coiffure Awards 2019. 
  Wat begon met bergen inspiratie en enkele ideeën ergens in het achterhoofd, werd begin januari via moodboards en kleurpaletten uitgewerkt tot een fascinerend spel van kleuren. Na dat traject zit er niets anders op dan weken nagelbijtend te wachten op de bekendmaking van de nominaties.

  Dat verlossende bericht kwam gisteren, vrijdag 15 maart. Toen liet de organisatie van de Coiffure Awards weten dat Manou haar collectie is genomineerd in de categorie 'Hair Color Technician'. Een beslissing die niet zomaar even genomen wordt. Twee jury's buigen zich over de inzendingen. Naast de Nederlandse experts kijkt er ook nog een Britse jury mee. Samen letten ze op het geheel van kapsel, visagie, styling en fotografie. Voor Team Twins bestaat dat team al jaren uit respectievelijk Darien Touma (make-up), Annet Veerbeek (styliste) en Petra Holland (fotograaf). En het model? Dat kwam deze keer niet van ver. Sterker nog, ze zat letterlijk binnen handbereik. Schaar en kleur gingen namelijk in het haar van onze eigen collega Iris. 

  Tijdens de grote finale op zondag 12 mei wordt bekend wie van de genomineerden met een Coiffure Award, dé oscar van het kappersvak, naar huis gaat.  • Blijf op de hoogte!

  Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op facebook en Instagram! Backstage bij de Fashion...

  Blijf op de hoogte!

  Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op facebook en Instagram! Backstage bij de Fashion Week, tijdens belangrijke wedstrijden of op bijzondere evenementen; via onze social media nemen we je overal mee naartoe. 

Team Twins Blog

• ColorZoom 2015 in Amerika (07-10-2015)

Wat was het weer een enorm evenement, ColorZoom 2015. Uiteraard deed een aantal van ons ook weer mee aan de nationale variant van deze creatieve wedstrijd voor hairstylisten. De tweede plek die Lisette en Francis wisten te halen (elk in een andere categorie) leverde hen een ticket naar Las Vegas op.
Agnes vloog ook naar sin city. Zij is als Global Master van Goldwell onderdeel van een klein internationaal team dat de nieuwe, wereldwijde ColorZoom haarcollecties bepaalt. Dit doen ze aan de hand van o.a. de modetrends die we het komende jaar kunnen verwachten. Uiteraard moest de haarcollectie voor 2016 groots gepresenteerd worden en waar kan dat beter dan in Vegas. 
En Harma werd ingevlogen om de grote Global ColorZoom wedstrijd te jureren. Uiteindelijk gingen twee Amerikaanse en een Engelse hairstylist er met de grote prijzen vandoor. 

Natuurlijk hebben wij een kleine Las Vegas impressie voor je!

• Las Vegas Baby! (23-06-2015)

Na een aantal jaren ons volledig onder te dompelen in de wereld van de Coiffure Awards, besloten we dit jaar het evenement een keer over te slaan. Het kost tenslotte best veel tijd (en ook geld) om nieuwe collecties te bedenken. Het begint bij een moodboard met ideeën, dan heel veel uitproberen en oefenen in de avonduren. Zodra we tevreden zijn bellen we onze vaste fotograaf Petra Holland en schakelen we visagiste Darien Touma en styliste Annet Veerbeek in voor een fotoshoot. Als de foto's helemaal perfect zijn, dan zit ons werk er op en is het aan de jury om een oordeel te vellen. Het is dus best een heel karwei.  

Dit voorjaar hebben we weer tijd gemaakt voor een geweldige make over actie (heb je de resultaten nog niet gezien? Nah jaaa! ;) Wel benieuwd? Klik dan hier) én hebben vier van ons zich gefocust op de Color Zoom Challenge. Twee jaar geleden won Francis de nationale Color Zoom Challenge en dat betekende een tripje naar Los Angeles om daar ons land te vertegenwoordigen in de internationale finale. Daar werd ze derde en dat smaakte naar meer, dus heeft ze zich dit jaar weer op het creëren van een nieuwe colorlook gestort. Ook Manou, Monique en Lisette gingen aan de slag. Het resultaat zie je hieronder (in onze foto-archief vind je nog meer looks). 

Afgelopen zondag werd bekend dat zowel Francis als Lisette genomineerd zijn. Beide (gelukkig) in een andere categorie. Dit betekent dat ze in de race zijn om naar de internationale finale te gaan. Die is dit jaar in Las Vegas. Ook niet verkeerd, toch? Ze hebben de trip in ieder geval al in the pocket, want beide hebben een ticket en verblijf aangeboden gekregen. 


• Hongkong (02-04-2015)

Ze is lang genoeg thuis geweest, dus werd het tijd om Agnes weer eens op een tripje te sturen ;). In opdracht van Goldwell (ColorZoom) ging de reis deze keer niet naar Berlijn of Londen, maar naar Hongkong. Je leest het goed: Hongkong! De Chinese stad met meer dan zeven miljoen inwoners. En dan is het nog niet eens de hoofdstad hè! Die eer ging namelijk naar Peking, maar ja, daar wonen dan ook zo'n 20 miljoen inwoners.

Na een vlucht van elf uren kwam Agnes in Hongkong aan en vanaf dat moment was het heel hard werken. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Vervolgens snel naar het hotel voor een paar uurtjes slaap en daarna weer gewoon door. Wat ze allemaal weer op het podium klaar heeft gespeeld, zie je hieronder. 
Hongkong 1

• Stelletje zwervers (04-01-2015)

Wij gaan doorgaans behoorlijk verzorgd door het leven, al zeggen we het zelf. Een verkwikkende douche in de morgen, make-upje, haar in de plooi. Het hoort tenslotte bij ons vak. Maar de kans om een avond als zwerver door het leven te gaan, lieten we niet lopen. Helemaal als het in combinatie met onze legendarische kerstborrel was, dus gingen we helemaal los voor de ehh spiegel. Dat dan weer wel. Conclusie: het kost nog behoorlijk wat moeite om als zwerver uit de badkamer te komen (touperen, zwarte tanden, vieze vegen op je gezicht), maar het eindresultaat was verbluffend. Wij kunnen dat best goed, zwerver zijn. :-D


• She's back! (13-12-2014)

Ze was er even tussenuit om haar prachtige dochter Suze op de wereld te zetten, maar Agnes is sinds afgelopen week terug in de salon in Dalen. Of eigenlijk was ze in november al heel even terug om in Eindhoven voor een zaal vol collega's een fatastische show voor Goldwell neer te zetten. Het dak ging er toen af en stiekem ging het dak in Dalen er afgelopen week ook een beetje af, want we zijn blij dat ze er weer is. 

Eigenlijk is Agnes nauwelijks weggeweest want dit kwamen we tegen tijdens een show in Berlijn eerder dit najaar :-).

Agnes aan het werk in Eindhoven begin november.

• Dipping! (16-11-2014)

Color dipping is nog steeds hot! Bij deze kleurtechniek lijkt het net of je het onderste deel van je lange lokken in de verf hebt gedoopt. Dit kan heel subtiel met een natuurlijk overgang tussen de verschillende kleuren, maar je kunt natuurlijk ook een statement maken door voor contrast te kiezen. Dat vergt inderdaad een dosis lef, maar aan lef geen gebrek in ons klantenbestand. Kijk zelf maar! 

Ben je ook toe aan iets nieuws? Wij staan altijd klaar voor het beste advies!

Color dipping


• Chantal maakt radiodebuut (07-10-2014)

Neeneenee, ze gaat ons niet verlaten voor een spectaculaire carrière in radioland (tenminste, niet dat wij weten). Toch maakte Chantal vandaag wel degelijk haar radiodebuut. Om half 11 dook ze achter de microfoon van RTV Assen om daar te vertellen over onze speciale actieweek in Rolde. Deze maand is het drie jaar geleden dat Team Twins daar een tweede salon opende. Dat willen we natuurlijk vieren. Dit jaar doen we dat door geld op te halen voor de stichting Look Good Feel Better. Meer over deze actie lees je hier. 

Terug naar onze radioster. Ze was razendzenuwachtig, gaf ze toe, maar ze vond het een ontzettend leuke ervaring. En ze deed het goeddd!! Benieuwd hoe haar stem door de ether galmde? Je kunt het item hier terugluisteren (op 36.50 minuten)! 


• Babyboom! (28-08-2014)

Over niet al te lange tijd wordt de wereld verblijd met een golf aan Team Twins baby's! Maar liefst drie van onze collega's zijn in blijde verwachting! Agnes (Team Twins Dalen) is inmiddels al met zwangerschapsverlof, maar ook in Rolde is er binnenkort een wisseling van de wacht. Monique gaat half oktober met verlof en Francis volgt haar voorbeeld vanaf 1 november. De afgelopen weken stonden dan ook in het teken van een zoektocht naar de perfecte vervangers en nieuwe stagiaires. En die hebben we gevonden in Anouk, Kayleigh en Roby. Uiteraard worden zij bijgestaan door de vaste gezichten van Team Twins. 

Even voorstellen! Anouk Berends (Team Twins Rolde)
Anouk (25) is al tien jaar werkzaam in het kappersvak en werkt nog steeds iedere dag met veel enthousiasme in de branche. Door de jaren heen heeft ze heel veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Anouk: 'Als een klant weer blij en tevreden de salon verlaat, besef ik iedere keer weer waarom het vak zo leuk is. De creativiteit en gezelligheid geven iedere dag opnieuw voldoening. Ik ben er trots op dat ik mij nu bij Team Twins mag voegen!' Anouk start de tweede week van september bij Team Twins Rolde. Kayleigh Doeven (Team Twins Rolde)
Ook Kayleigh (17) start met de kappersopleiding, maar dan in Groningen. Ook al moet de opleiding nog beginnen, ze heeft al veel gevoel voor werken met haar. Zo kan ze erg goed creatief vlechten. 'Ik vind het leuk om mensen met mooi haar en een glimlach de deur uit te laten gaan.' En dat is precies waar het om gaat! Het kan zijn dat je Kayleigh al hebt ontmoet in de salon in Rolde, want ze is in de zomervakantie begonnen. 
Roby Sturing (Team Twins Dalen)
Roby (16) start in september met de kappersopleiding in Emmen. Dit betekent dat ze een dag in de week naar school gaat en drie dagen in de week bij Team Twins op de werkvloer te vinden is. 'Ik vind het ontzettend leuk om de opleiding bij Twins te volgen, ik weet zeker dat ik er heel veel kan leren. Ik hoop dat ik over een paar jaar mee kan doen aan wedstrijden, want dat lijkt met toch echt heel leuk. Ik ben heel blij dat Team Twins mij de kans geeft om dit vak te kunnen leren.'

• We hebben weer overzeese berichten! (11-06-2014)

Ja hoor, we hebben weer flessenpost uit overzeese gebieden. Deze keer zit Agnes in Australië! Ze heeft daar voor Goldwell een flinke show gegeven en een uitgebreide training aan kappers. Geloof je het niet? Tja, het kost misschien wat veel (reis)tijd en geld om zelf naar Sydney af te reizen en het met eigen ogen te zien. Daarom bij deze de foto's! Enjoy! • Inzending gesloten! (09-06-2014)


De afgelopen weken zaten Manou en Esmeralda van Team Twins Dalen en Chantal van Team Twins Rolde, midden in fotoshoots voor de Color Zoom Challenge 2014. Dat is een jaarlijkse wedstrijd waarbij Goldwell wereldwijd op zoek gaat naar de beste kleurspecialist of eigenlijk naar de meest creatieve trendsetter. Vorig jaar won Francis (Team Twins Rolde) de Nederlandse Challenge. Het leverde haar een ticket naar Los Angeles op waar ze moest strijden tegen de winnaars uit alle andere landen. Ze eindigde als derde. Dat betekent dat Francis de op twee na beste haarkleurspecialist op de wereld is. Je zult begrijpen dat we ontzettend trots waren en zijn!  

Inmiddels staat de Color Zoom Challenge 2014 voor de deur. Tot vorige week kon je je foto's inzenden en dat hebben Manou, Esmeralda en Chantal dus gedaan. De opdracht: een kapsel creëren dat in de nieuwe trendcollectie van Goldwell past. Er zijn drie verschillende categorieën (bijv: Nieuw talent en Creatieve kleurspecialist wereldwijd), maar voor alledrie geldt dat de jury naar originaliteit, kleuren en de totale look kijkt. Die eerste jurering in eigen land wordt gedaan op basis van de foto's. Ben je de winnaar dan gaat het vliegtuig naar Berlijn waar dit jaar de internationale strijd plaatsvindt.    

De winnaars van de internationale Color Zoom variant komen in het team van Goldwell dat de nieuwe collecties en trends voor 2016 bepaalt. En dat staat natuurlijk bijzonder goed op je CV. Kortom, het worden spannende weken. Pas in juli horen we wie de winnaars zijn. De internationale wedstrijd volgt dan in oktober. 

Francis met haar model in Los Angeles ColorZoom ChallengeFrancis in LA met haar award en het model. 

• De Coiffure Awards 2014 - Een fotoverslag (12-05-2014)

Wat een feest was het weer tijdens het Coiffure Award Gala gisteravond! Francis en Monique sleepten een resp. tweede en derde plek binnen en Agnes gaf haar grote Hairdresser of the Year hair-fashionshow. We hebben alles voor je op een rijtje gezet in woord en beeld!  

That was quite a party at the Dutch Coiffure Award Gala in Amsterdam yesterday. Francis and Monique were honored with a second and third place for best hairstyles for women (region North) and Hair Color Technician of the Year, and Agnes showed her great Hairdresser of the Year Collection named Revision. Please take a look at our flog below! 

Een deel van het team was al op tijd in Amsterdam om de ruimte werkklaar te maken en te starten met haar en make up.
A part of the team arrived early in Amsterdam to settle and start working on hair and make up.


Zoals een goed topmodel betaamt waren ze flink aan de maat. In de lengte dan he!  
Our great topmodels were twice the length of Harma, or the length of Harma and make up artist Darien Touma together as you can see here. 


Nu nog leeg, later op de avond gevuld met zo'n 900 gasten. 
Still empty at this stage, but later on filled with about 900 guest. 


Repeteren op de catwalk: 
Catwalk rehearsels:

En daarna weer volop drukte achter de schermen:
And later on backstage:En hier enkele resultaten!
And here are some of our beautiful models!


Laatste foto: Patrick Hoevenaar
En natuurlijk een aantal van onze eigen modellen die je iedere dag in de salon kunt bewonderen (om teleurstellingen te voorkomen: m.u.v. de aanhang)
And our very own models you can admire on a day to day basis in one of our salons ;)

• Bedankje van Stichting Haarwensen (05-05-2014)

Enkele weken geleden doneerde één van onze stoere klanten in Rolde haar mooie vlechten aan Stichting Haarwensen (zie foto hieronder). Het haar wordt gebruikt in pruiken voor kinderen die om medische redenen hun haar verliezen. Het haar is goed aangekomen, want we kregen de volgende e-mail van de stichting:

Fantastisch dat jullie haar aan de Stichting Haarwensen hebben gestuurd. Het haar is goed aangekomen en er wordt een pruik van gemaakt voor een kind dat om medische redenen, vaak een chemokuur, het eigen haar verliest. De kinderen kiezen vervolgens een pruik uit onze pruikencollectie. Met die pruik hoeven ze er niet altijd ziek uit te zien en kunnen ze er voor kiezen om het ziek zijn even te vergeten.

Door jullie klanten, die haar afgeven voor deze kinderen in een moeilijke periode, kan de Stichting Haarwensen kinderen helpen. Zonder dit haar zou het financieel niet haalbaar zijn en zouden we die hulp niet kunnen geven. Ook namens die kinderen, heel hartelijk bedankt.


Wil jij ook haar doneren?
Voldoet jouw haar aan de volgende 'eisen' dan kom je ook in aanmerking voor het opsturen van je lokken:

·         De lengte van het haar dient minimaal 25 cm te zijn (los gemeten).
·         Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom
·         Het haar schoon, droog en in een vlecht toesturen.
·         Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
·         Geverfd, behandeld, geblondeerd of haar met high lights kunnen wij niet gebruiken.

Let op: je haar moet echt aan de bovenstaande punten voldoen. 
Vergeet niet om je naam, leeftijd en (e-mail)adresgegevens mee te sturen. 

Kijk voor meer info op de website van Stichting Haarwensen: www.haarwensen.nl 

• Stem op Francis! (05-05-2014)

WHAAAAAHHH!!! Deze week van mei is ieder jaar weer spannend. Nog zes nachtjes slapen en dan is het jaarlijkse Coiffure Award Gala. Zoals je misschien al hebt gelezen hebben we zes nominaties gekregen, eerlijk verdeeld over onze salons in Rolde en Dalen. Daarnaast is het aan Agnes om als Hairdresser van het Jaar een show te geven. Kortom, het zijn écht spannende dagen. En we hebben je hulp een beetje nodig. Francis is namelijk genomineerd voor de Consumer Award. Om die award te kunnen winnen heb je stemmen van het publiek nodig. Je kunt op Francis stemmen via de volgende link:

http://www.coiffureaward.nl/stemenwin

Vervolgens klik je op foto 15.

Onderaan de pagina vul je je gegevens in (je maakt kans op mooie prijzen!) en klik je op 'STEM' 

OF SMS CA <spatie> 15 naar 4477 
(80 eurocent pob plus de kosten van het gebruik van je mobiele telefoon)

Alvast heel erg bedankt en we houden je natuurlijk op de hoogte!! • Cadeautje! (08-04-2014)

In Rolde verkeren ze nog steeds een beetje in de zevende hemel. En terecht, want Francis en Monique sleepten samen maar liefst drie nominaties binnen voor een Coiffure Award. De felicitaties stromen dan ook nog iedere dag binnen. Via Facebook en Twitter bijvoorbeeld, maar ook gewoon via de fietstassen van de postbode. En dat vinden we heel leuk! De onderstaande verrassing kwam bijvoorbeeld van Goldwell! Bedankt!!! 
• Fotoverslag van Rusland (24-03-2014)

De laatste etappe van Harma haar Ruslandreis is ingegaan. Haar tien-dagen-in-Rusland-schema zag er als volgt uit:Van Schiphol naar Moskou, vervolgens naar St Pietersburg, door naar Krasnodar en op naar Yekaterinburg. Van de sneeuw, naar prima temperaturen en weer terug naar de kou. Van moderne hotels naar de meer traditionele varianten, maar overal enthousiaste, leergierige collega's die heel graag alles willen leren over de laatste trends en haarkleurtechnieken. Want dat is natuurlijk het doel van de reis. Met dank aan Facebook en WhatsApp houdt Harma ons op de hoogte van de avonturen. 


Naast sightseeing....wordt er vooral heel hard gewerkt tijdens de seminars.


 
De 'studenten' van Harma luisteren aandachtig. Voor diegene die het Engels minder goed machtig zijn is er een tolk aanwezig. 


En met handen en voeten kom je ook een heel eind. Van de sneeuw...


..naar betere temperaturen aan zee.


En 's avonds bijkomen in een modern ingerichte hotelkamer..


Of een meer tradionele variant..


..met bijzondere huisdieren.


Regelmatig krijgt ze cadeautjes mee. Deze keer is het een flinke dosis chocolade (en ja, die is op gegaan).


• Hoe is jouw Russisch? (06-03-2014)

Na enkele maanden met beide benen op Hollandse bodem te hebben gestaan, is Harma deze maand weer aan de beurt voor een tripje buitenland. Ook nu staat Rusland weer op het programma. Vorig jaar reisde ze ook al twee keer naar Moskou om daar seminars te geven. Die seminars stonden (en staan) in het teken van Color Zoom.

Wat is Color Zoom?
Color Zoom is de haarkleurcollectie van kappersmerk Goldwell. Het omvat dé haarkleurtrends en -technieken die op dat moment hip zijn. Je moet het zo zien: trendwatchers kijken dag en nacht naar wat er in de wereld gebeurt. Zo zien ze bepaalde trends ontstaan. In kleding, in architectuur, in leefstijl. Eigenlijk gewoon in alles. Die trends worden samengevat en komen onder andere bij het internationale creatieve team van Goldwell terecht. Onze Agnes is één van de haarkleurspecialisten in dit team. Het creatieve team stelt ieder jaar een haarkleurcollectie samen op basis van de ontdekkingen van de trendwatchers. De collectie is ter inspiratie voor kappers wereldwijd en gaat gepaard met Color Zoom kleurproducten. Zo weten de kappers welke trends er spelen en hebben ze gelijk de juiste producten (kleuren) bij de hand om zelf aan de slag te gaan.

Regelmatig worden hairstylisten van Team Twins ingehuurd om andere kappers de fijne kneepjes van het kleuren te leren. Het is tenslotte een vak apart, want hoe creëer je diepte in een kapsel? En hoe ga je om met verschillende kleuren in het haar? Dit is nog maar een kleine greep uit de vragen die aan bod komen. Zo ook in Rusland later deze maand. 

Kortom, de koffer komt binnenkort weer van zolder. Zoals je kunt zien zijn de collega's in Rusland er klaar voor. Tenminste dat denken we, want wat er nu precies op deze flyer staat is ons stiekem een raadsel. ;-)


• Overweldigend! (10-02-2014)

Wát was de heropening een succes! Er zijn zeker 200 mensen op de uitnodiging afgekomen en dat vinden we echt fantastisch! Bedankt voor alle belangstelling, bloemen, andere cadeaus, kaarten en lieve woorden. 

Inmiddels hebben we de vernieuwde salon twee weken in gebruik. Dat bevalt goed! In het begin was het soms nog even zoeken naar de nieuwe vaste plek van onze producten, maar het is echt heerlijk werken in het nieuwe interieur.
Overigens bestond januari niet alleen uit verbouwen in de salon en knippen vanuit de unit in de achtertuin. Tussendoor hebben we ook nog  verschillende fotoshoots gedaan voor de Coiffure Awards. Eind maart horen we of er een of meerdere nominaties tussen zitten. Dat is elk jaar weer een spannend moment. We keep our fingers crossed en houden jullie uiteraard op de hoogte van alles!

Oja! De hele maand februari geven we in Dalen nog cadeaubonnen weg t.w.v. € 5,-. Deze kun je tot en met 30 april 2014 inleveren bij je eerstvolgende bezoek aan de salon. Altijd leuk toch?
 

• Verbouwing final episode (27-01-2014)

Whooohooooo!! Het is gelukt! De deadline voor de verbouwing in Dalen is gehaald! Leeghalen, slopen, opbouwen, inrichten en dat allemaal in een tijdsbestek van zo'n drie weken. Dit weekend was het alleen nog een kwestie van schoonmaken zodat vanavond alles spik en span is voor het Open Huis (tussen 18.30 uur en 21.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd!). En dan realiseer je je weer een keer extra wat een geweldig team we hebben, want met z'n allen hebben we de schouders eronder gezet. En wat een charmant team ook (zie foto!) in een speciaal voor de gelegenheid aangepast tenue. Vrolijk, kleurrijk, kleedt goed af, kortom, we zitten er aan te denken om het maar te houden.

We zien jullie graag in onze vernieuwde salon! 


Schoonmaken in Dalen• Verbouwen #3 (20-01-2014)

Heb je de uitnodiging voor ons Open Huis al gezien? Volgende week maandagavond is dat. Tussen 18.30 uur en 21.00 uur ben je van harte uitgenodigd om onze vernieuwde salon in Dalen te komen bekijken. Zie de uitnodiging hieronder.

Dat is over ÉÉN week al!! Dat betekent dat we nog even flink door moeten sjezen. Vandaag staat dan ook in het teken van rondrijden door de regio. Van de MediaMarkt via de Sligro door naar de meubelzaak om de laatste aankopen te doen. Het betekent ook dat we vanaf volgende week onze kappersunit weer vaarwel kunnen zeggen. Het is wel gezellig hoor, met z'n allen in die kleine ruimte, maar we hebben toch ook wel weer zin om wat meer oppervlakte om ons heen te hebben. Harma zei laatst nog dat ze nog nooit zoveel lichamelijk contact met haar collega's heeft gehad als in de kappersunit. Een elleboogje hier, een heup daar. We draaien en schuiven de hele tijd om elkaar heen. :-)

Ben je ook zo benieuwd hoe het eindresultaat van de salon wordt? We hebben weer een paar kleine stukjes uit de ontwerpen gepakt om je nieuwsgierigheid een beetje te stillen (of eigenlijk te doen oplaaien!). Je vindt ze hieronder. Enne, tot maandagavond he!
• Verbouwing part #2 (13-01-2014)

Het gaat goed met de verbouwing! Natuurlijk zijn we wel tegen een aantal onverwachte zaken aangelopen, maar zo schijnt dat nu eenmaal te werken met een verbouwing. Komt er ineens een steunbalk tevoorschijn op de plek waar wij nou net een wasbak wilden hebben. Gelukkig is dat probleem letterlijk uit de weg geruimd en op een andere manier opgelost. Dat moet ook wel, want een beetje haast is geboden. Maandag 27 januari hebben we namelijk een Open Huis gepland zodat iedereen, uiteraard onder het genot van, de vernieuwde salon kan bekijken. Meer info volgt zo snel mogelijk, maar houd maandagavond 27 januari dus alvast vrij in je agenda.

Iedereen wil natuurlijk weten hoe het eruit komt te zien, maar daar doen we een beetje geheimzinnig over. Het is zelfs zo erg dat we binnenkort de ramen af gaan plakken. Bij deze toch een klein tipje van de sluier.  


• Verbouwing in Dalen (06-01-2014)

Een nieuw jaar een nieuw interieur! 

Het stond al een tijdje op ons wensenlijstje: een make-over voor onze kapsalon in Dalen. Maar de voorbereidingen hiervoor vergden wat tijd. Want hoe willen we het hebben? Welke kleuren, welke stoelen en hoe gaan we het indelen. Begin december hebben we een dikke handtekening onder het ontwerp van Hoogers uit Heino gezet. Mooi dat het wordt!

Een verbouwing betekent eerst breken, dus hebben we meteen na de kerstdagen de mokers gepakt en de hele salon gestript. Alles is er nu uit zoals je op de foto's hieronder kunt zien. Wat een ruimte! De specialisten nemen het vanaf hier verder over. Ondertussen werkt Team Twins gewoon door. Uiteraard niet tussen de stofhopen die Kruisstraat 17 nu rijk is, maar in een fijne tijdelijke unit achter het pand. Al met al hopen we eind januari klaar te zijn met de verbouwing. Binnenkort laten we je wat meer zien! 

Verbouwing Team Twins Dalen
Verbouwing Team Twins Dalen
Verbouwing Team Twins Dalen

• Bedankt namens ons! (06-01-2014)

Wat ons betreft was 2013 een roerig jaar vergelijkbaar met een achtbaan. Er waren een aantal bijzonder moeilijke momenten, maar gelukkig volgde een flinke reeks hoogtepunten. Wij willen jullie, onze klanten, ontzettend bedanken voor alle support, lieve woorden, felicitaties, medeleven, humor en bovenal voor het vertrouwen in Team Twins. Ook in 2014 staan we weer heel graag voor jou en u klaar. 

Dat het maar een fantastisch jaar mag worden!

Bedankt namens Team Twins

• Verbouwing in Dalen (06-01-2014)

Een nieuw jaar een nieuw interieur! 

Het stond al een tijdje op ons wensenlijstje: een make-over voor onze kapsalon in Dalen. Maar de voorbereidingen hiervoor vergden wat tijd. Want hoe willen we het hebben? Welke kleuren, welke stoelen en hoe gaan we het indelen. Begin december hebben we een dikke handtekening onder het ontwerp van Hoogers uit Heino gezet. Mooi dat het wordt!

Een verbouwing betekent eerst breken, dus hebben we meteen na de kerstdagen de mokers gepakt en de hele salon gestript. Alles is er nu uit zoals je op de foto's hieronder kunt zien. Wat een ruimte! De specialisten nemen het vanaf hier verder over. Ondertussen werkt Team Twins gewoon door. Uiteraard niet tussen de stofhopen die Kruisstraat 17 nu rijk is, maar in een fijne tijdelijke unit achter het pand. Al met al hopen we eind januari klaar te zijn met de verbouwing. Binnenkort laten we je wat meer zien! 

Verbouwing Team Twins DalenVerbouwing Team Twins Dalen
Verbouwing Team Twins Dalen

• Agnes bij Ivo Niehe aan tafel (06-01-2014)

Maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders hebben oudejaarsdag naar de Tros TV Show van Ivo Niehe gekeken waarin Agnes te gast was. In de uitzending besteedde Ivo aandacht aan de winnaars van 2013. Met haar Coiffure Award voor Hairdresser of the Year hoorde Agnes natuurlijk in dat rijtje thuis. Ze vertelde kort over haar bijzondere jaar en aan de hand van haar twee modellen gaf ze alvast een vooruitblik op de trends van 2014.

Afke Boven, die onze PR doet, is er bovenop gesprongen met weer een paar mooie publicaties tot gevolg:

• Francis derde in LA! (07-10-2013)

Waaaat was dat spannend gisteren! Toen het in Nederland al donker begon te worden, stond Francis aan de start van de GOLDWELL ColorZoom Challenge '13 in Los Angeles. Deze wedstrijd is eigenlijk een WK voor de beste haarkleurspecialisten. Om eraan mee te mogen doen, moet je eerst de ColorZoom Challenge in je eigen land winnen. Dat deed Francis afgelopen zomer en daarmee kreeg ze dus dat felbegeerde ticket naar Amerika.

Afgelopen vrijdag vloog ze samen met haar model en Harma naar LA. Terwijl in Nederland de bladeren uit de bomen dwarrelen, vallen in Los Angeles de mussen momenteel van het dak. Een temperatuur van maar liefst 35 graden Celsius wachtte hen op.

Gisterochtend (zondag 9 uur lokale tijd, 18 uur NL tijd) startte de wedstrijd. Binnen drie uren en geen minuut langer, moest Francis dezelfde look creëren waar ze eerder de nationale variant van de ColorZoom Challenge mee won. Om 12 uur stipt moest het klaar zijn. Vervolgens kreeg de jury een uur de tijd om alle looks te beoordelen. De winnaar werd gisteravond (vanochtend 8 uur NL tijd) bekendgemaakt. 

Het originele model kon op het laatste moment niet mee naar Amerika, dus moest Francis als een razende op zoek naar een vervanger. Gelukkig kon Denise ten Kate deze rol vervullen, maar het kostte wel punten. De jury wil namelijk zo exact mogelijk hetzelfde plaatje zien en dat wordt natuurlijk een beetje moeilijk met een ander model. Dat Francis alsnog de derde plek heeft weten te behalen is dan ook echt een prestatie van wereldklasse. 

Hier een klein fotoverslagje van de afgelopen dagen! 


• Supertrots! (18-09-2013)

Elke keer weer zijn we supertrots als we kapsels uit onze collecties terugzien in (inter)nationale bladen. We zijn dan ook heel dankbaar voor iedere publicatie die we krijgen. Het is heel bijzonder dat ons werk vanuit Drenthe op deze manier de hele wereld overgaat. Toch maakten we afgelopen week een extra vreugdedans, want het gebeurt niet vaak dat je in één week, twee keer twee (volgen jullie het nog?) pagina's krijgt in twee Amerikaanse bladen waarvan één een heuse styleguide is.  Als kers op de taart werden onze looks 'Dutch Treats' genoemd en stond er: Team Twins from The Netherlands wow us with their latest colorful collection. Wat een geweldige complimenten! Je zult begrijpen, wij zijn voorlopig nog even in de zevende hemel te vinden. Alhoewel de roze wolk beter bij de onderstaande looks past. 


• Een dagje Amsterdam (18-09-2013)

Deze keer geen koffers inpakken, lange vliegreis, jetlag, vreemde talen en nieuwe culturen. Nee, afgelopen zondag was Agnes Special Guest tijdens het KMS event dat 'gewoon' in Amsterdam plaatsvond. Daar waar normaal gesproken een bagageband op Schiphol wordt overladen, werd nu van alles in de eigen auto gepropt. En toen was het samen met collega Francis op naar onze hoofdstad. 

Het KMS Event is een evenement waar je je ervaringen kunt delen met andere hairstylisten. Volgens Agnes is het dé plek om geïnspireerd te raken door een vaktechnisch team dat looks tot in de perfectie creëert. Een evenement met internationale allure. 

Agnes werd door KMS uitgenodigd om samen met de KMS Artists live op het podium aan het werk te gaan. Als afsluiter van de show liet ze enkele 'editorial looks' zien. Agnes: 'Ik heb me laten inspireren door Popart (bekend van onder anderen Andy Warhol). Kortom, mijn looks waren avantgarde en zeker een beetje 'over the top'. En Agnes met rockband Kensington:

• Mooi model (12-09-2013)

Het blijft altijd leuk om ons team in actie te zien. Daarom wilden we je deze foto van Agnes met topmodel Emily DiDonato niet onthouden. Dit was afgelopen zomer in Taiwan tijdens een shoot voor cosmeticamerk Maybelline.

Emily is 22 jaar en van Amerikaanse origine. Een vriend van de familie spoorde haar een aantal jaren geleden aan om naar een modellenbureau te gaan. Dat deed ze en het bleek een schot in de roos. Sindsdien doet ze uiteenlopende opdrachten. Zo was ze het gezicht van kledingmerken Guess en Ralph Lauren en voor het parfum Acqua Di Gioia van Giorgio Armani. Sinds 2009 is ze ook het gezicht van Maybelline. Ze loopt shows voor Victoria Secret en is ook op de uiteenlopende fashion weeks te zien. Kortom, deze dame is voorlopig nog wel even in beeld. Letterlijk en figuurlijk.  

Agnes met Emily DiDonato

• Internationale zomer (02-09-2013)

Het was een bijzondere zomer. Zeg maar gerust een zomer met een internationaal tintje. Zo vloog Agnes naar Taiwan om daar mee te werken aan een shoot, spendeerde Harma voor de tweede keer dit jaar een paar dagen in Moskou en ging Agnes vervolgens weer door naar Hamburg en Berlijn waar ze momenteel vertoeft. Doorgaans staan deze werktrips in het teken van, het woord zegt het ook eigenlijk al, werk. Dit betekent: workshops geven, shows voorbereiden, live op het podium seminars doen, pruiken bewerken, modellen onder handen nemen en ga zo maar door. Maar deze zomer was er af en toe ook tijd voor een klein beetje sight seeing. Hieronder uiteraard een kleine impressie van die bijzondere trips. Overigens zit het er nog niet op, want Francis Kok (Team Twins Rolde) vliegt in oktober naar het zonnige Los Angeles om daar Team Twins én Nederland te vertegenwoordigen bij de global ColorZoom Challenge 2013 van GOLDWELL. Blijf onze blogs dus volgen! 

Meer foto's, nieuws en andere leuke dingen delen we ook veelvuldig via Twitter


Moskou by night
Moskou in hight
Moskou bij daglicht
Moskou aan het werk
Deze russische dame is ook druk
Agnes in Taiwan
Agnes in Duitsland

• Fotograaf in de bosjes? (24-07-2013)

Het is iedere keer weer speciaal om een krant, website of tijdschrift te openen en daar een collectie of verhaal van een van ons in (of op) terug te zien. Helemaal met het winnen van de Coiffure Awards dit jaar, gingen de spotlights even flink aan. Het is natuurlijk heel mooi om te merken hoe positief er op je werk gereageerd wordt. Dat geldt niet alleen voor reacties van vakgenoten en journalisten, maar zeker ook voor de complimenten van de klanten in onze salons. Daar doen we het tenslotte allemaal voor. 

Deze week werden we vanaf een Spaans strand op een publicatie gewezen in een blad dat nieuw is op onze c.v: weekblad Privé! Ja, het tijdschrift dat je 'alleen' bij de kapper leest! ;-)
Kim Wondergem lag nietsvermoedend op haar badlakentje aan een van de Costa's, toen haar blik op dit stukje over Agnes viel. Ze maakte het fotootje en 'Facebookte' hem naar ons door. Lang leve de korte lijntjes van de social media! Die Agnes wordt al een echte celebrity! Maar vooralsnog hebben we geen telelenzen in de bosjes gespot hoor! Je kunt dus nog steeds veilig langskomen. En mocht er toch een paparazzo tussen de struiken liggen, dan zie je jezelf vanzelf terug als je bij ons onder de droogkap de roddelbladen doorneemt. :-D

• Nieuwe teamfoto (02-07-2013)

Een nieuwe website betekent nieuwe teamfoto's. Maar hoe krijg je twaalf vrouwen op de foto? Of eigenlijk, hoe krijg je twaalf vrouwen naar eigen tevredenheid op de foto?

Voor heel even werd de woonkamer van Harma omgetoverd tot ware fotostudio. De boekenkast en stoelen naar buiten en lampen en flitsers naar binnen. Iedereen nog een minuutje voor de spiegel om haar en make-up te controleren en vervolgens knippen maar (deze keer alleen niet met een schaar). Na een paar korte evaluaties ('ik heb mijn ogen dicht', 'die arm ziet er gek uit' etc)  was daar dan toch heel snel de perfecte foto. Een team om trots op te zijn! 

Team Twins teamfoto

• Mediacircus (22-05-2013)

Agnes had de Coiffure Award voor Hairdresser of the Year nauwelijks in haar handen of het mediacircus barstte los! De Twins mailbox explodeerde bijna en de telefoon stond roodgloeiend, maar wat was het leuk. Van de Coevorder Huis-aan-Huis tot het Dagblad van het Noorden en van RTL Boulevard tot RTV Drenthe en de Telegraaf: overal zag je Agnes (met Winston Gerschtanowitz!) staan. Daarnaast verraste Goldwell ons met een geweldige advertentie in de zaterdageditie van het Dagblad van het Noorden. 


Voor de pers

Voor het aanvragen van interviews of het opvragen van foto- en/of videomateriaal kunt u contact opnemen met Afke Boven van Bij Boven Media & PR:

E-mail: teamtwins@bijboven.nl
Tel: +31 6 23 24 25 50

Wilt u gebruikmaken van uw press logins, klik hier


Team Twins in de pers

Team Twins hair & Beauty
Twins Dalen
Kruisstraat 17
7751 GH Dalen
0524-552111
Twins Rolde
Grolloerstraat 8
9451 KB Rolde
0592-241234